Mada je DTM (Deutsche Touring Masters) šampionat u mnogome nepoznat van Evrope, tri nemačka velika proizvođača ga i te kako shvataju ozbiljno.

Toliko ozbiljno, da se jedan model našao i na podijumu ženevskog sajma. Reč je o DTM trkačkoj verziji Audija RS5, zvanoj jednostavno RS5 DTM.
 
 
Automobil će debitovati u predstojećoj sezoni šampionata, koja počinje za dva mesece, tačnije 5. maja. Međutim, kako je pravila šampionata ne dozvoljavaju drastične promene u odnosu na prošlogodišnji model, Audi je samo malo poboljšao i optimizovao svoj adut za 2013.
 
Tehničke specifikacije za sada nisu dostupne, ali kako neće biti većih promena, sa sigurnošću možemo pretpostaviti da će dosadašnji 4,0-litarski V8 i dalje imati oko 500 KS. 
Tri tima - ABT Sportsline, Phoenix i Rosberg - će ove godine učestvovati u šampionatu, sa ukupno osam automobila. Otvaranje sezone je na Hokenhajmu, zatim se šampionat seli u Austriju, Veliku Britaniju, Holandiju i po prvi put, u Rusiju, u čijem glavnom gradu će se voziti trka.