KYB (KAYABA) je jedan od vodećih svetskih proizvođača amortizera i svetski lider u razvoju hidraulične tehnologije. Amortizeri KAYABA u potpunosti ispunjavaju svoju svrsishodnost, visok kvalitet opravdava dugogodišnje liderstvo na tržištu proizvodjača autodelova, gde u većini slučajeva, visoka performantnost nadmašuje kvalitet proizvoda konkurentskih kompanija. 

Dugotrajnost, zadovoljstvo i sigurnost su sinonimi za amortizere KAYABA.

Paleta KYB proizvoda za evropsko tržište obuhvata šest vrsta amortizera:

PREMIUM

Osnovna verzija su amortizeri punjeni uljem poznati pod imenom Premium. Superiornih performansi potpuno samoprilagodiv i tehnički unapređen, sadrži mnoge tehničke prednosti u svrhu produženja radnog veka.

EXCEL - G

Sledeća vrsta amortizera su gasni amortizeri (Patentirani ventili zajedno sa komprimovanim azotom). 

Gas pod visokim pritiskom omogućava bolje performanse što znači bolje držanje vozila na putu. Pruža izvanrednu udobnost vožnje i smanjuje penušanje tipično za obične amortizere.

GAS-A-JUST

Samopodešavajući gasni amortizer koji daje novu dimenziju kontroli vožnje. Princip se bazira na specijalnoj hidrauličnoj tečnosti pogodnoj za korišćenje u svim vremenskim uslovima i komprimovanom N2 gasu.

Zahvaljujući svojoj posebnoj konstrukciji oni se prilagođavaju svim uslovima vožnje. Ovi amortizeri su idealni za vozila kod kojih se zahteva natprosečna amortizacija.

ULTRA SR

Ultra SR amortizeri namjenjeni su sportskoj vožnji. Izrađeni su tako da osiguravaju odličnu stabilnost i upravljanje vozilom. Namjenjeni su vozačima koji vole sportsku vožnju.

 

AGX

Osnovna odlika AGX amortizera je jednostavno podešavanje tvrdoće. Zavisno od modela amortizera moguć je odabir između 4 odnosno 8 položaja koji određuju tvrdoću.

 

MONOMAX

Monomax amortizer proizveden je kao rezultat posebnih zahteva vozača vozila s pogonom na sva četiri točka (4WD) s maksimalnom kontrolom snage i izdržljivosti. Najveći 46 mm cilindar sadrži čak 60% više N2 gasa i ulja nego standardni 37 mm cilindar. Ovakva konstrukcija omogućava veće apsorpcije udaraca sa zahtevnog i neravnog terena. Gumeni zaštitnici od prašine takođe su posebno izrađeni za ovu vrstu amortizera i bolje štite klip amortizera od metalnih i plastičnih štitnika u teškim uslovima vožnje.