Proizvodi IMASAF su izrađeni od lima i cevi obostrano zaštićenih slojem antikorozivog aluminijuma. Unutrašnje cevi, proizvodi visoke tehnologije, nemaju otvore na kritičnim tačkama (npr. varovima). Najmanja debljina lima koja se koristi pri izradi je 2 mm.

Fleksibilne cevi proizvodnje IMASAF su naročito ojačane, što im omogućava da apsorbuju pritisak i kompenzuju nedostatke pri montaži.

Presing lonci, proizvode se po tehnologiji koja podrazumeva način izrade na specijalizovanim skupocenim alatima namenjenim za presovanje lima pod posebnim pritiskom i posebnim okolnostima za kojima je potražnja sve veća, jer se pretežno ugradjuju u vozilima novije generacije. Zbog toga presing lonci predstavljaju ponos kompanije IMASAF S.p.A.

Samo proizvodjački giganti mogu sebi priuštiti ogromne investicije potrebne za razvoj širokog asortimana ovih proizvoda, koje se odnose na praćenje inovacija u domenu izduvnih sistema na vozilima najnovije generacije.

Najveći deo proizvodnog procesa se obavlja na kompjuterski kontrolisanim robotima

Odlučujući faktor uspeha IMASAF-a je poznavanje tržišta i potreba kupaca. Baš iz tog razloga svoje liderstvo na internacionalnom tržištu u domenu proizvodjača izduvnih sistema ponosno održava dugi niz godina.

Mehaničari - eksperti rado koriste IMASAF izduvne sisteme jer su:

  • Nečujni, svi odobreni od strane EU
  • Precizno izrađeni, pa je montaža jednostavna
  • Čvrsti i pouzdani, pa je i vek trajanja duži