Podizati dete je veoma odgovoran i težak posao a u isto vreme i najlepši posao na svetu. Više od trideset godina nemačka firma CONCORD pomaže roditeljima da prebrode mnoge nove i uzbudljive izazove koje im nameće današnji način života.

Nemačka kompanija Concord već dugi niz godina bavi se proizvodnjom dečijih sedišta, nosiljki i kolica. Zbog strategije kompanije da korisnicima ponudi samo najviši kvalitet za njihove najmilije, veoma brzo pronašli su svoj put do miliona korisnika širom Evrope i sveta. Dovoljno je da uživo uporedite Concord sa bilo kojim drugim proizvođačem sedišta i odmah ćete primetiti veliku razliku – po pitanju kvaliteta izrade, tkanina koje se koriste, pozicija na kojima su sigurnosni pojasevi pa i po pitanju montaže u automobilu. Zato ne treba da čudi da upravo Concord koriste poznate ličnosti među kojima su popularni fudbaleri (Bekam, Runi...), članovi kraljevskih porodica (Britanije, Monaka...) i popularni glumci i pevači.

Kako brend >Concord nije bio zastupljen na našem tržištu, roditelji nisu bili u prilici da se upoznaju sa ovim proizvođačem. Tek nedavno je krenula distribucija i prodaja sedišta ovog nemačkog brenda i za kratko vreme, pre svega zbog preporuke mladih roditelja drugima koji su na putu da to postanu, stekla stabilnu bazu svojih korisnika. Upravo iz tog razloga Concord polako počinje da zauzima poziciju koja mu pripada i da se i u našoj zemlji približava popularnosti koju uživa u inostranstvu.

U ponudi Concord-a nalaze se sedišta za sve uzraste. Tu je model ION predviđen za tek novorođene bebe pa sve do 18 meseci života, zatim Trimax i Ultimax namenjeni deci do 4 godine i modeli Lift Evo i Lift Core predviđeni za one nešto starije, preko 4 godine. Podsećamo da su sedišta za uzrast do 3 godine obavezna na domaćim putevima u skladu sa zakonom o saobraćaju. U ponudi je i jedan od najpoznatijih proizvoda – Transformer X / XT, model koji se prilagođava uzrastu deteta tako da ne postoji bojazan da će mališani „prerasti“ sedište, odnosno dovesti do dodatnih izdataka svakih nekoliko godina, zbog potrebe za kupovinom novih.

Pored dobrog dizajna, kvalitetnih materijala od kojih su izrađeni, udobnosti i jednostavnosti montaže, roditeljima svakako najviše znači potvrda kvaliteta, a ona stiže u vidu preko 50 različitih nagrada iz sfere sigurnosti. Concord se tako može pohvaliti nagradama i atestima „Stiftung Warentest“, „ADAC motorwelt“, „ÖAMTC-TEST“, „Focus Safety“, „TÜV“, kao i nagradama brojnih udruženja majki i roditelja iz Italije, Engleske, Nemačke, Francuske i drugih evropskih zemalja. Naravno, ne treba izostaviti ni nagrade osvojene u časopisima poput AutoBild, TopGear i drugih.

Sedišta grupe 0+ - do 13 kg

(prosečno do 18 meseci)

  • Intense
  • Air

Sedišta grupe 0+/I - do 18 kg

(prosečno do 4 godine)

  • Ultimax

Sedišta grupe I - od 9 do 18 kg 

(prosečno od 8 meseci do 4 godine)

  • Trimax

Sedišta grupe II/III - od 15 do 36 kg

(prosečno od 3 do 12 godina)

  • Transformer CLICK
  • Transformer T
  • Transformer XT

Sedišta grupe I/II/III - od 9 do 36 kg

(prosečno od 9 meseci do 12 godina)

  • Transformer T PRO