Kompanija MICHELIN je osnovana početkom 20. veka. Od tada do danas postala je jedna od najvećih svetskih kompanija i ubedljivo najveći proizvođač pneumatika. Ovu kompaniju čine više od 80 fabrika po celom svetu i nekoliko desetina brendova. Pored pneumatika Michelin, veoma su poznati brendovi Kleber, BF Goodrich, Kormoran, Taurus i mnogi drugi. 

Michelin pokriva preko 20 % svetskog i 40 % evropskog tržišta pneumatika, sa hiljadama zaposlenih i desetinama hiljada prodajnih mesta.

Michelin kontroliše 20% svetskog tržišta putničkih guma, 33% tržišta kamionskih guma, čak 72 % tržišta damperskih guma, 33% tržišta moto guma, 39 % tržišta poljoprivrednih guma i 67% tržišta avionskih guma. Kompanija je prisutna u svakom kutku sveta. Michelinova maskota i zaštitni znak BIBENDUM (čovek od gume) proglašena je za najpopularniju maskotu u 20. veku. Stalne inovacije i poboljšanja lansirali su kompaniju Michelin na sam vrh u proizvodnji pneumatika. Danas, na početku 21.veka, Michelin je postao sinonim dobre i pouzdane gume. Nedostižna za konkurenciju, ova kompanija stalno napreduje i ostaje na vrhu u svetu proizvođača pneumatika.