Kompanija NIPPON OIL je vodeća japanska naftna kompanija sa ogromnim učešćem na tržištu dalekog istoka. Maziva ENEOS nalaze se u fabričkom punjenju kod sledećih proizvođača vozila: TOYOTA, HONDA, SUZUKI, MAZDA, MITSUBISHI, DAIHATSU, NISSAN, ISUZU, HYUNDAI, KIA, odnosno maziva ENEOS nalaze se u prvom punjenju gotovo svih marki vozila sa dalekog istoka.

Od 2005. do 2008. NIPPON OIL je ovlašćeni snabdevač mazivima Hondinog bolida Formule 1, a rezultati i saznanja do kojih se došlo u svetu formule danas se uspešno implementiraju u ENEOS maziva za svakodnevnu upotrebu. Poslednjih godina NIPPON OIL i TOYOTA (Lexus) uspešno biju bitku sa ostalim "SAMURAJIMA" japanskog Super GT šampionata.

Kupcima na našem tržištu ponuđena su sledeća Eneos maziva.

 

ENEOS Premium Ultra 0W50

API SM

Ultimativno potpuno sintetičko motorno ulje za benzinske motore velike snage. Održava uljni film stabilnim i pri ekstremnim uslovima rada kakvi se očekuju na takmičenjima japanskog SuperGT šampionata. Pri niskim temperaturama omogućuje lagan start motora i efikasnu iskorišćenost pogonskog goriva. Najstabilnije motorno ulje u svojoj klasi!

Dostupno: 1L, 4L.

 

ENEOS Premium Ultra 0W20

API SM

Potpuno sintetičko motorno ulje za benzinske motore koji zahtevaju viskozitet SAE 0W20. Ovo ulje minimalizuje trenje između spregnutih površina u motoru i dovodi do ekonomisanja potrošnjom goriva, odnosno do smanjenja emisije CO2. Ekološki prihvatljiv proizvod.

Dostupno: 1L, 4L.

 

 

ENEOS Premium Hyper 5W30

API SM/CF, ACEA A3/B3/B4/C3, VW505.01

Potpuno sintetičko “Low SAPS” motorno ulje za benzinske, LPG i lake dizel motore, kao i dizel motore sa DPF filterom. Odgovara motorima sa i bez turba, sa i bez katalizatora, kao i motorima sa direktnim ubrizgavanjem goriva. Pri niskim temperaturama omogućuje lagan start motora. Obezbeđuje izuzetnu zaštitu i duge intervale zamene ulja.

Dostupno: 1L, 4L.

 

ENEOS Premium Hyper 5W40

API SM/CF, ACEA A3/B3/B4/C3, VW505.01

Potpuno sintetičko motorno ulje za benzinske, LPG i lake dizel motore. Odgovara motorima sa i bez turba, sa i bez katalizatora, kao i motorima sa direktnim ubrizgavanjem goriva. Pri niskim temperaturama omogućuje lagan start motora.
Obezbeđuje izuzetnu zaštitu i duge intervale zamene ulja.

Dostupno: 1L, 4L.

ENEOS Premium 10W40

API SL/CF, ACEA A3/B3/B4

Polusintetičko motorno ulje za benzinske, LPG i lake dizel motore. Odgovara motorima sa i bez turba, sa i bez katalizatora, kao i motorima sa direktnim ubrizgavanjem goriva. Obezbeđuje odličnu zaštitu i produžene intervale zamene ulja.

Dostupno: 1L, 4L, 18L, 200L.

ENEOS Super Plus 15W40

API CG-4/CF-4/CF/SJ, ACEA A2/A3/B3/E2

Mineralno visokokvalitetno motorno ulje za benzinske, LPG i lake dizel motore. Odgovara motorima sa i bez turba, kao i motorima sa i bez katalizatora. Namenjeno za uobičajene uslove vožnje tokom svih godišnjih doba.

Dostupno: 1L, 4L, 18L, 200L.

ENEOS Super Diesel 20W50

API CF-4/SG

Mineralno kvalitetno motorno ulje za benzinske, LPG i lake dizel motore. Odgovara motorima sa i bez turba, kao i motorima sa i bez katalizatora. Namenjeno za uobičajene uslove vožnje, kada se zahteva viskozitet SAE 20W50.

Dostupno: 1L, 4L, 18L, 200L.

ENEOS Premium Multi Gear 75W90

API GL5

Sintetičko transmisiono ulje namenjeno menjačima i diferencijalima. Obezbeđuje lagano i tiho menjanje brzina i pri niskim temperaturama.

Dostupno: 1L, 18L.

 

ENEOS Super Multi Gear 80W90

API GL5

Mineralno transmisiono ulje namenjeno menjačima i diferencijalima. Obezbeđuje odličnu zaštitu menjačkih kutija i diferencijala.

Dostupno: 1L, 18L.

 

ENEOS Premium ATF D III

GM DEXRON III

ATF fluid namenjen automatskim transmisijama, koje zahtevaju upotrebu fluida standarda DEXRON III. Ekstremno niska tačka prestanka tečenja ovog fluida dozvoljava lagan rad automatske transmisije i pri niskim temperaturama.

Dostupno: 1L, 18L.