Požuteli, zamućeni i matirani farovi, koje sve češće srećemo na našim putevima, osim estetskog predstavljaju sve veći problem prilikom vožnje, naročito noću. Ponekad se problem rešava i kupovinom novih ili polovnih farova. Poliranje plastičnih farova je efikasno i pre svega ekonomično rešenje.

Plastični farovi koji se ugrađuju u savremena vozila za razliku od staklenih, više podložni vremenskim uticajima. Naročito nepovoljno utiču sunce, niske temperature, nagle promene temperature. Osim toga osetljivi su na udare kamenčića, agresivna sredstva za pranje i održavanje karoserije. Tokom vremena farovi postaju zamućeni, požuteli a neretko i matiraju tako prestaju da vrše svoju osnovnu funkciju: da noću, osvetljavaju put.

Nasuprot mišljenju da je jedino rešenje zamena farova, postoji brzo, efikasno i ekonomično rešenje za taj problem. Za veoma kratko vreme vaši zamagljeni i požuteli farovi će praktično „progledati“.

Restauraciju odnosno reparaciju plastičnih farova obavljamo namenskim setom za profesionalno poliranje plastičnih farova. Intervencije na faru obavljamo samo sa spoljne strane na samom vozilu, bez skidanja farova!

Poliranje - restauracija farova podrazumeva sledeće:

 

  • Čišćenje oštećenog (požutelog, matiranog) sloja
  • Poliranje površine fara
  • Premazivanje sredstvom za zaštitu.